Qala

2017-01-30

Od davnina su među našim starim poznati recepti za ljekovite pripravke na bazi bilja.

FACEBOOK STRANICA:

Sa Qala prirodnom kozmetikom nastavljamo u snježnom tonu :)

SERUM ZA KOSU
Ekstrakt korijena mace, sveta biljka od Inka poznata po revitalizaciji, vidljivo potiče rast kose, sprečava gubitak kose, učvršćuje kosu.
Stimulira sintezu kolagena.

Serum stavljam otprilike jednom u 2 tjedna nakon pranja kose. Serum stavljam na tjeme prije sušenja i češljanja kose. Nakon nekog vremena vidjela sam da mi je kosa dosta izrasla te da više nije onako lomljiva kao šro je nekad bilka i da mi ne puca i ispada dok se češljam. Preporučujem svim osobama oke imaju rijetku kosu koja je tanka i slaba.

KREMA OD NEVENA

Neven (Calendula officinalis), prekrasna biljka koja osvaja ljepotom svojih cvjetova.
Posebna vrijednost su izuzetno ljekoviti sastojci njenih cvjetova i listova, te je s pravom mnogi poznavatelji prirodnih vrijednosti nazivaju čarobnom biljkom.
Krema od nevena ima brojne primjene: smiruje nadražaje i upale, razne kožne tegobe, potiče regeneraciju kože. Primjena nevena u terapijske svrhe poznata je još od Starog Egipta, odakle se proširila u Europu. Koristi se za liječenje bolesti kože, a upotrebljava se i kao začin.

Još kao djete sam koristila neven koji je baka sam pravila tako da mogu reći da je ova krema jednaka bakinoj također prirodnoj! Stavljam je često, većinom kao podogu ruževima ili umjesto labela. Stavljam je gotovo prije svakog izlaska van jer zimi usnice brzo ispucaju i zbog hladnoće i zbog vijetra. Definitivno preporučujem i osobama sa osjetljivom kožom kao što je i moja jer ublačuju alergije, upale i listanje usnica.

BALZAM ZA USTA SLATNA KARANČA I BALZAM ZA USTA KAMILICA

Predivna su 2 balzama Qala prirodne kozmetike.

Balzam od slatke naranče ima intenzivno sladak miris i okus koji je zbilja predivan tako da nećete imati problema čak ni ako progutate malo balzama tjekom dana.SASTAV: micerat nevena, jojoba, eterično ulje slatke naranče, shea i kakao maslac,vosak. Smeđkaste je boje i malo ostavlja nude nijansu na usnama.

Balzam od kamilice također predivnoga mirisa ali nešto slabijeg i opuštajućeg. Također na prilagođava se usnicama i nije masan kao neki balzami. Gotovo uvijek ga koristim kao pologa za matt ruževe. SASTAV: ulje marelice, jojoba, shea i kakao maslac, vosak, eterično ulje njemačke kamilice. Žute je boje i na usnama izgleda prozirno i daje im sjaj i glatkoću.

NAVEDENI PROIZVODI:

Zahvaljujemo se Qala prirodnoj kozmetici na predivnim proizvodima i nadamo se nastavku suradnje! :)